Ga naar inhoud

BlockchainLab Drenthe nieuwe DBC hub

BlockchainLab Drenthe en de Dutch Blockchain Coalition gaan per juni 2022 de samenwerking en kennisuitwisseling intensiveren, waarmee BlockchainLab Drenthe nu ook een regionale hub is van de Dutch Blockchain Coalition. Eerder opende voorzitter van de Dutch Blockchain Coalition Rob van Gijzel al de DBC hub BrainBloc op de campus van de TU in Eindhoven.


BlockchainLab Drenthe onderzoekt sinds 2018 Blockchain technologie en ontwikkelt prototypes van toepassingen. Transparantie is daarbij leidend: iedereen mag meekijken, meedoen en meedenken. Net als de andere DBC hubs heeft BlockchainLab Drenthe een bijzondere binding met de regio in het algemeen en met jonge ondernemingen uit de regio in het bijzonder. Middels samenwerking tussen de hubs en de DBC wordt de innovatiekracht vanuit Nederland bij elkaar gebracht om zo de ontwikkeling van het totale ecosysteem te versnellen.

Adri Wischmann (co-founder van BlockchainLab Drenthe): “In een relatief nieuw vakgebied als Blockchain heb je voornamelijk doeners nodig om stappen voorwaarts te maken. Zowel de Dutch Blockchain Coalition als BlockchainLab Drenthe en hun partners zijn aanpakkers die elkaar heel goed aanvullen en een mooie samenwerking als deze zal het blockchain ecosysteem zeker ten goede komen.”

Peter Verkoulen (coalitiemanager Dutch Blockchain Coalition): “Blockchain is een decentrale technologie. Daarom is het heel logisch om het blockchain ecosysteem ook decentraal en federatief te organiseren. Dat is de reden dat we een tijd geleden het concept DBC Hub hebben ingevoerd. We zijn erg blij dat BlockchainLab Drenthe mee gaat doen in deze opzet en zien uit naar een verdere intensivering van de samenwerking.”