Ga naar inhoud

Webinar "Blockchain voor voertuigen SSI en CO2-monitoring" terugkijken?

Op 22 maart organiseerde de Dutch Blockchain Coalition het online lunch webinar "Blockchain voor voertuigen SSI en CO2-monitoring".

Voertuigen worden steeds meer digitaal en geïntegreerd met internet en andere communicatiesystemen. Auto's verzamelen steeds meer informatie waar steeds meer partijen geïnteresseerd in zijn.

Een voorbeeld hiervan zijn EU plannen voor monitoring en rapportage van
CO2-emissies van voertuigen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan het thema rekeningrijden, of het gebruik van voertuigen data voor verzekeringen of justitie bij ongevallen, data met betrekking tot storingen voor garages, data voor route optimalisatie, digitale parkeervergunningen of automatische betalingen vanuit voertuigen.

De grote uitdaging hierbij is echter om de eigenaren en inzittenden van de voertuigen voldoende privacy te kunnen bieden en hen zelf de regie te laten voeren over het delen van deze data.

Blockchain, “car wallets” en self sovereign identity (SSI) standaarden zoals Decentralized Identifiers (DIDs) en Verifiable Credentials (VCs) kunnen hierbij een belangrijke rol spelen.

Om dit te onderzoeken heeft het Joint Research Centre (JRC) van de Europese Commissie meerdere pilots uitgevoerd. In samenwerkingen met vooraanstaande organisaties uit de onderzoekswereld en industrie. Onder andere:

In het webinar gaf Dermot O'Brien van het EU JRC een presentatie over hun activiteiten met betrekking tot voertuigen SSI en meer specifiek de uitkomsten van hun pilot met MOBI. 

De sessie is hieronder terug te kijken

Webinar "Blockchain voor voertuigen SSI en CO2-monitoring" - 22 maart 2022

Bekijk hier het online webinar
Wil je meer informatie? Neem dan contact op met:
over het bericht: Harmen van der Kooij

Harmen van der Kooij

Program Lead Digital Commons and Interoperability

Gerelateerd nieuws
over het bericht: PoC Mobility Platform - Online Demonstratie/Presentatie
29 november 2021

PoC Mobility Platform - Online Demonstratie/Presentatie

over het bericht: Terugblik Blockchain & Mobility week 21 t/m 25 juni
13 juli 2021

Terugblik Blockchain & Mobility week 21 t/m 25 juni