Ga naar inhoud
Terugblik Blockchain & Mobility week 21 t/m 25 juni

Terugblik Blockchain & Mobility week 21 t/m 25 juni

Van 21 tot en met 25 juni heeft de Dutch Blockchain Coalition samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de “Blockchain & Mobility” week georganiseerd.


De week bestond uit 5 online lunchsessies met als doel partijen in de mobiliteitssector te informeren en te inspireren over de mogelijkheden van blockchain en decentrale technologie in de mobiliteit. Daarnaast was een belangrijk doel om input en feedback te verzamelen en de community te betrekken bij het opstarten van mogelijke pilots in Nederland.


Met totaal 172 deelnemers was de “Blockchain & Mobility week” een groot succes. Het publiek bestond uit medewerkers van mobiliteitsaanbieders, MaaS app aanbieders, gemeenten en andere overheidsinstanties en specialisten uit de mobiliteitssector en technologie.


4 internationale partijen, al enkele jaren actief op het snijvlak van blockchain en mobiliteit deelden hun visie en lieten hun oplossingen zien. Aan het einde van de week werd teruggeblikt en gediscussieerd over vervolgstappen.


Hieronder een overzicht van de sessies en links naar de presentaties:


Op basis van de input en feedback worden er 3 pilot use cases in de maand juli gedestilleerd en vastgelegd. Deze zullen vervolgens worden gedeeld met de community. In augustus kunnen partijen aangeven of zij interesse hebben om deel te nemen aan 1 of meerdere pilots en in welke rol. Vervolgens zal er op 10 september een update sessie worden georganiseerd. Het doel is om eind september 1 of meerdere pilots te starten.


Blockchain Mobility


Nieuws

over het bericht: Proof of Concept met mobiliteitsplatform gestart
22 oktober 2021

Proof of Concept met mobiliteitsplatform gestart

over het bericht: Duitsland en Nederland gaan werken aan digitale identiteit
22 oktober 2021

Duitsland en Nederland gaan werken aan digitale identiteit

over het bericht: Voorbij de hype cycle
22 oktober 2021

Voorbij de hype cycle

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met:
over het bericht: Harmen van der Kooij

Harmen van der Kooij

Projectmanager Mobility