Ga naar inhoud
Homebase BC3 opent haar deuren op TU Delft

Homebase BC3 opent haar deuren op TU Delft

De homebase van de Dutch Blockchain Coalition heeft sinds vanochtend haar deuren geopend op de vijfde verdieping van de Bouwcampus van de TU Delft. Op deze zogenaamde thuisbasis gaan de verschillende partners van de coalitie aan de slag gaan met de uitvoering van hun actie-agenda.


De decaan van de Faculteit EWI John Schmitz verwelkomde, samen met hoogleraar Dick Epema (software engineering) en universitair hoofddocent Johan Pouwelse (distributed systems), de eerste mensen die aan de slag gaan in de homebase.


Schmitz: “Ik ben verheugd dat de Dutch Blockchain Coalition gekozen heeft voor huisvesting op de campus van de TU Delft. De coalitie bevindt zich nu op steenworp afstand van de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica. Dit zal ongetwijfeld leiden tot een vruchtbare kruisbestuiving op het gebied van deze belangrijke, jonge technologie.”


Namens de coalitie werd de TU Delft-afvaardiging ontvangen door Frans van Ette (coalitiemanager) en de leden van het programmabureau. “Het is fantastisch dat de TU Delft ons deze vaste plek biedt. Hier kunnen we samenkomen met alle leden van de coalitie en heel direct werken aan de actiepunten uit het programma. Dit is de plek in Nederland waar bedrijfsleven, kennisinstituten en overheid bij elkaar komt om de gedeelde problematiek rondom blockchain op te lossen.”


De Homebase gaat de komende jaren huisvesting bieden aan allerlei teams die werken aan blockchain, van het bouwen van prototypes tot het bespreken van de juridische en commerciele aspecten.


Lees hier meer over de Dutch Blockchain Coalition en de actie-agenda.


Nieuws

over het bericht: Informatiesessie Digitale Productpaspoorten en Europese Standaardisatie - 26 februari 16:00-17:00
16 februari 2024

Informatiesessie Digitale Productpaspoorten en Europese Stan...

over het bericht: DBC Deep Dive: Ook spot ETH ETF? Rechtszaken en nieuwe AML-regels
30 januari 2024

DBC Deep Dive: Ook spot ETH ETF? Rechtszaken en nieuwe AML-r...

over het bericht: BGP Decentrale Technologie
29 januari 2024

BGP Decentrale Technologie