Ga naar inhoud
KVK lid van de Dutch Blockchain Coalition

KVK lid van de Dutch Blockchain Coalition

Sinds dit jaar is de Kamer van Koophandel (KVK) ook toegetreden tot de DBC. Waarom is KVK toegetreden tot DBC? Dirk van Genugten, Innovatiemanager KVK, licht toe: “Een erg belangrijk thema voor DBC is ‘Self Sovereign Identity’. Het gaat om een vorm van je digitale ondernemers-identiteit.


Ook voor KVK en de ondernemer is dit een belangrijke ontwikkeling: regie op je gegevens. Hoe kunnen we de ondernemer controle geven over het moment dat hij zijn KVK-data wil delen? Zodat hij zelf kan bepalen wanneer zijn gegevens ergens terecht komen en wanneer niet. Maar wél met het ‘echtheids-stempeltje’ van KVK. Dus bijvoorbeeld níet bij ongevraagde acquisitie door een bank maar wél als hij een financiering van een bank nodig heeft.” Dirk vervolgt: “In DBC zijn belangrijke stakeholders aanwezig voor KVK zoals BZK, EZK, RvIG, kennisinstellingen en corporates zoals Rabo, ABN AMRO en anderen. Als KVK hebben we voldoende use-cases in te brengen en we kunnen een bijdrage leveren om het Nederlandse bedrijfsleven ‘Blockchain-ready’ te maken. DBC is voor ons een belangrijk netwerk!”


Peter Verkoulen, coalitiemanager van de DBC. Reageert: “We zijn zeer verheugd dat de KVK toegetreden is tot onze coalitie. De KVK is in Nederland uiteraard dé partij als het gaat over gegevens over ondernemers, ondernemingen en ondernemerschap. De use cases èn de ervaring die KVK in de afgelopen jaren al heeft opgebouwd in tal van innovatieve experimenten, zijn van enorme toegevoegde waarde voor ons ecosysteem. En daarmee creëert KVK ook meteen weer een stuk meerwaarde voor zichzelf.”


De KVK en DBC hebben al samengewerkt in het kader het project Compliance by Design.


Nieuws

over het bericht: Bezoek aan InCyber Forum, Lille (26-28 maart 2024)
10 april 2024

Bezoek aan InCyber Forum, Lille (26-28 maart 2024)

over het bericht: Dutch Blockchain Coalition begint met schrijven van position paper over Digital Product Paspoorten
10 april 2024

Dutch Blockchain Coalition begint met schrijven van position...

over het bericht: Whitepaper Empowering Communities "Harnessing the Opportunities of the Digital Economy" online
08 april 2024

Whitepaper Empowering Communities "Harnessing the Opportunit...