Ga naar inhoud

mintBlue sluit zich als partner aan bij de DBC

De Dutch Blockchain Coalition is verheugd te kunnen melden dat mintBlue zich aansluit als nieuwe partner. De startup biedt een blockchain-ontwikkelingsplatform voor softwareontwikkelaars en bedrijven via de mintBlue API.


mintBlue is opgericht door een team van ervaren blockchain-ingenieurs en bouwt op het oorspronkelijke bitcoin protocol dat artificiële beperkingen heeft. Hierdoor kan mintBlue haar klanten laten werken op een blockchain die geen schaal-plafond heeft en transacties kan verwerken tot een duizendste van een cent.

Het technologiebedrijf bouwt een gedecentraliseerde AWS voor data-opslag en -verwerking, die het mogelijk maakt data op te slaan en te delen zonder het eigendom van de data op te geven.

CEO van mintBlue, Niels van den Bergh:

”Onze visie is om een infrastructuur voor integriteit te bieden voor het internet. Het ooit gratis en open internet heeft geresulteerd in een kleine groep ommuurde datasilo’s in handen van maar een paar bedrijven. Dit gebrek aan interoperabiliteit verstikt innovatie en dwingt ons de voorwaarden van derden te volgen. Door gegevens te ontgrendelen op een blockchain, kunnen we de authenticiteit bewijzen en de wereld ten goede veranderen. Onze software stelt elke organisatie in staat om gemakkelijk te integreren met de blockchain. Wij kijken er naar uit om als nieuwe DBC-partner bij te dragen aan het Nederlandse ecosysteem en met elkaar ontwikkeling en toepassing van Blockchain verder te brengen.”


Onlangs lanceerde mintBlue in samenwerking met Visma | Yuki een toepassing voor blockchain facturering en ontving het bedrijf deze week zijn eerste investering van 2 miljoen euro voor de verder uitbouw van het platform en ecosysteem.

De DBC is enthousiast dat het Blockchain-as-a-service platform mintBlue zich bij de coalitie aansluit en kijkt uit naar de nieuwe samenwerking.

Ook partner worden?

Nieuwe deelnemers kunnen lid worden in verschillende vormen van partnerschap. Kijk hier wat de mogelijkheden zijn. Geïnteresseerde organisaties die willen toetreden tot de Dutch Blockchain Coalition kunnen contact opnemen door middel van het contactformulier.

Wil je meer informatie? neem dan contact op met:
over het bericht: Victor van der Hulst

Victor van der Hulst

Coalitiemanager

Nieuws
over het bericht: Company Passport @ EBSI Ecosystem Day – “W3bsi, Trust reimagined”
16 mei 2024

Company Passport @ EBSI Ecosystem Day – “W3bsi, Trust reimag...

over het bericht: Planq sluit zich aan als nieuwe partner bij de DBC
15 mei 2024

Planq sluit zich aan als nieuwe partner bij de DBC

over het bericht: Rapport “Decision-making of blockchain development in consortia” nu online
10 mei 2024

Rapport “Decision-making of blockchain development in consor...