Ga naar inhoud

Terugblikken: de jaarlijkse DBC Conferentie 2023

Maandag was een fantastische dag vol inspiratie en kennisdeling op de jaarlijkse DBC Conferentie! Het evenement vond plaats bij ABN AMRO Bank N.V. en bood een indrukwekkende line-up van onderwerpen en sprekers. We blikken graag terug op deze bijzondere dag.

Centraal stond het thema ‘Decentralisatie als sleutel naar een waardevolle digitale economie’ met daar omheen een breed scala aan onderwerpen. Enkele hoogtepunten waren de presentaties over Product Passports, Digital Trust, Carbon Credits, het Ondernemingspaspoort, DAO’s, Healthcare en de DDIP SSI wallets in het World Cafe. Het World Cafe zorgde ervoor dat bezoekers interactief konden deelnemen aan gesprekken over deze onderwerpen. Het was super om te zien hoe enthousiast iedereen was en hoeveel waardevolle inzichten werden gedeeld.

Tijdens het plenaire programma deelden Corrien Verschuure en Patrick van der Meijde hun inzichten over het Vestigingsklimaat in Nederland. Torsten Lodderstedt benadrukte het belang van (technologische) interoperabiliteit, terwijl Manon D. van de Politie sprak over de impact van synthetische media. Wist je bijvoorbeeld dat 90% van de content in 2025 gegenereerd of gemanipuleerd zal zijn met AI?

Mathijs van Esch nam ons mee in de ontwikkeling van het publieke netwerk Ethereum en Martijn Siebrand gaf samen met Konstantinos Raptis een inkijkje hoe ABN AMRO Bank N.V. recent een tokenized bond heeft uitgegeven op een publieke blockchain.
Allemaal voorbeelden die het belang van digital trust en decentralisatie weergeven, in de digitale economie en –maatschappij.

Naast de informatieve sessies was er ook een business lane waarin we konden kennismaken met verschillende DBC-partners. Bedrijven zoals G360DAO, Linksight, BlueGen.ai, Weconomics Solutions, Triall, Zaisan, Cryptotakkies, Syntho, Heartland Finance & wallet79 toonden hun innovatieve oplossingen en diensten aan het publiek.

Na afloop van de conferentie was er alle ruimte voor netwerken en bijpraten tijdens de afsluitende borrel. Nieuwe contacten werden gelegd, ideeën werden uitgewisseld en bestaande relaties werden versterkt.

Bedankt aan iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van de DBC Conferentie. We kijken uit naar de volgende editie, waar we ongetwijfeld weer veel nieuwe inzichten en inspiratie zullen opdoen!

Kon je er onverhoopt toch niet bij zijn? Niet getreurd! Houd onze website in de gaten; daarop zullen we de presentaties van de plenaire sprekers en de break-outs uploaden!