Ga naar inhoud
DBC start samenwerking met Odyssey, BZK en Digicampus op SSI

DBC start samenwerking met Odyssey, BZK en Digicampus op SSI

De Dutch Blockchain Coalition lanceert samen met de Digicampus en het Odyssey Open Innovation Program een Self-Sovereign Identity challenge voor de Odyssey Hackathon 2020. Dat werd donderdag duidelijk tijdens het Polaris kick-off event in de Ridderzaal in Den Haag.


Identiteit is een cruciale component binnen elke transactie. Weten met wie je zaken doet is altijd van belang. De DBC en Digicampus exploreren daarom binnen Odyssey gezamenlijk een bruikbare Digitale Identiteit voor digitale transacties en blockchain applicaties. De DBC richt zich daarbij specifiek op Self-Sovereign Identity.


Coalitiemanager Peter Verkoulen: “Dat betekent dat ieder individu (persoon of entiteit) in staat moet zijn zèlf te bepalen welke identificeerbare informatie gedeeld wordt, en waar die voor wordt gebruikt. Attestaties zijn hierbij belangrijk: iets of iemand geeft mij een verklaring die ik kan gebruiken om mijn identiteit op te bouwen. Dit laat ook zien dat SSI twee-richtingsverkeer is: degene met wie ik zaken wil doen, besluit zelf of de attestatie die ik gebruik hem voldoende vertrouwen geeft om de transactie met mij uit te voeren. Wij geloven dat SSI essentieel is om een bruikbare, en breed geaccepteerde, digitale identiteit te creëren.”


Self-Sovereign Identity is sinds de oprichting van de Dutch Blockchain Coalition in 2016 één van de belangrijkste onderwerpen binnen de coalitie geweest. Samen met de partners en de Digicampus werkt de coalitie aan Dutch Self-Sovereign Identity Framework. De challenge binnen de Odyssey Hackathon 2020 wordt een belangrijke gangmaker binnen deze activiteit.


Goede relatie BZK - DBC

De opening van Odyssee werd verzorgd door minister Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. In zijn toespraak gaf hij aan blij te zijn de Dutch Blockchain Coalition onder de partners van Odyssee te zien voor de hackathon 2020.


“Wij hebben vanuit BZK, maar ook vanuit Min. EZK en Min. J&V, een hele goede relatie met de coalitie”, aldus de bewindsvoerder. “De Dutch Blockchain Coalition is heel waardevol voor onze taak rond de uitdagingen van digitalisering. Daarom reizen we met de DBC volgende week naar Singapore voor de Partners-in-Business zodat we ook op internationaal toneel onze kennis kunnen delen en kunnen leren van andere landen.”


Het Odyssey 2020 Innovatie Programma & Hackathon bestaat dit seizoen uit een twintigtal uitdagingen die donderdag van start gingen bij het Kick-Off event in de Haagse Ridderzaal.


Voor vragen rondom SSI binnen de Dutch Blockchain Coalition, kunt u contact opnemen met coördinator Andrew Mooijman.


Rutger van Zuidam opening Odyssee


Nieuws

over het bericht: Terugblikken: de DBC slotconferentie 2024
08 juli 2024

Terugblikken: de DBC slotconferentie 2024

over het bericht: Oplevering Resultaten Innovatieproject Persoonlijke Regelingen Assistent
01 juli 2024

Oplevering Resultaten Innovatieproject Persoonlijke Regeling...

over het bericht: DBC Deep Dive: Draait de politieke wind in de VS voor crypto?
12 juni 2024

DBC Deep Dive: Draait de politieke wind in de VS voor crypto...